Звичайно, обидві команди отримали звання "Майстер-шефа. Діти"та нагороджені грамотами, а також були деякі учні, які отримали особисті грамоти:
- Соколова Софія (3 клас)
- Щелчкова Софія (4 клас)
- Криницький Кирило (4 клас)
Молодці! Ростуть справні кулінари!
"МастерШеф. Діти 3 класу"
МастерШеф. Діти 4 класу"
Цікаві факти до свята
Білий кухарський ковпак з’явився лише у XVIIІ столітті за наказом англійського короля Георга II. Просто монарху набридло виловлювати зі страв волосся свого улюбленого кухаря.
У Стародавньому Римі відбувалися повстання кухарів, представники цієї професії брали під контроль цілі міста.
В японських ресторанах жінок не допускають до приготування суші і десертів. Через те, що температура їхніх рук на 2 градуси вища ніж у чоловіків.
Кулінарія — так звали десяту музу, покровительку кухарської справи в Стародавньому Римі.
Помічник кухаря, кухар, старший в зміні, су-шеф, шеф-кухар, ресторатор (власник власного ресторанного бізнесу) — це стандартний кар’єрний шлях кухаря, який в середньому займає 7-10 років.
Рубці для кухарів неминучі. Крім того, варто попрощатися з чутливістю пальців – після численних опіків та порізів нервові закінчення на подушечках пальців перестають функціонувати.
Основа робочого дня: миття, чистка, нарізки, маринування, відварювання та підготовка продуктів у різний спосіб, бо 98% будь-якої страви — це заготовки, приготування яких займає години.
Немає коментарів:
Дописати коментар
Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.