Рада вітати Вас на сторінках блогу вчителя інформатики та педагога - організатора ЗОШ І - ІІІ ступенів с. Барабой! Бажаю здоров'я, успіхів та творчого натхнення!

пʼятниця, 28 червня 2024 р.

День Конституції України

 


В Україні 28 червня відзначають День Конституції. Головний державний документ був ухвалений саме цього дня рівно 28 років тому. Проте історія правотворення на українських землях почалася набагато раніше.Цей день став значущим для державотворення України після здобуття незалежності, адже Конституція затвердила основні засади суверенної та демократичної країни:

  • визначила принципи взаємодії між суспільством і владою;
  • гарантувала права і свободи людини;
  • закріпила суверенітет держави над всією її територією, яка визнається недоторканною.

28-й День Конституції. Як ухвалювали основний закон України та що було до нього

Фото: Конституція України 1996 року (tsdazu.archives.gov.ua)

Учням 5 - 9 класів було запропоновано переглянути матеріал:

1.День Конституції України. Чим важливе свято 


2. Роки підготовки та "конституційна ніч". Як ухвалили основний закон держави  

3. Які закони діяли на українських землях до  сучасної Конституції 


Для учнів початкових класів був запропонований відеоматеріал "про Конституцію для дітей" за посиланням

четвер, 27 червня 2024 р.

Вальс випускників - 2024



                                                              Ви це зробили!!!!

                                            Молодчинки мої! Хай вам щастить!


                                                    



 https://youtu.be/lvaE5gAdNRc



















середа, 26 червня 2024 р.

Урочисте вручення атестатів базової середньої освіти або "Перон прощання"

                                                                                 Вас колись зустрів оцей шкільний перон,
                                                                                         Вас сьогодні у життя він проводжає
                                                                                         Вас прийшов вітати весь народ,
                                                                                         про цю мить хай кожен запам’ятає...   

                                           

Щороку, в червні, наш заклад перетворюється на "Перон прощання", де вчителі та батьки проводжають випускників на потяг "Доросле життя".  Хтось обере вагон, де ще 2 роки буде здобувати освіту в 10 - 11 класах, а хтось  - порине в самостійне життя -  здобувати професію.

Провідними на святі були перша вчителька Могетич Світлана Григорівна та класний керівник Под'ячева Любов Леонідівна. 
Свято почалося з феєричної появи випускників, далі  заступник директора з навчально-виховної роботи Чурікова Ольга Володимирівна привітала учнів із закінченням навчання, щиро побажала успіхів у майбутньому та вручила всім учням – атестати – проїзний квиток  у їх доросле життя. Ольга Володимирівна відзначила, що в складний для країни і всіх нас час подолана ще одна важлива сходинка. Під час війни відбувається переоцінка цінностей, пошук нових сенсів життя. На перший план виходять якісні професійні знання, уміння та навички, адже випускникам відбудовувати й розбудовувати Україну – ще гарнішу, могутню, вільну і незалежну.

Після того, як учні отримали атестати провідні запропонували їм поринути в минуле і згадати основні зупинки повз яких проходив їх шкільний експрес.
Першою зупинкою була "Дитинство", де випускники привітали свою першу вчительку та отримали привітання і подарунки від першокласників.
Наступною зупинкою була  - "Класний керівник", на якій випускників чекав сюрприз від класного керівника  - пісня у її виконання в образі Мольфарки, печиво з передбаченнями та "чарівні ложки".
На  "Науковій" зупинці  випускники із словами  вдячності звернулися до вчителів, які їх вчили, отримавши настанови у відповідь.



Наступною була зупинка "Родинна". Батьки благословили дітей словом, короваєм, зерном, почули   зворушливі слова вдячності від дітей та отримали подяки від класного керівника. Завершилася зупинка вальсом  з батьками:  плакали всі...за дитинством, за незвіданістю, за швидким плином часу...

 Остання зупинка - "Прощальний акорд", на якій випускники танцювали свій прощальний вальс.

Наприкінці свята всіх чекав ще один сюрприз  - пісня у виконанні Адаменко Юлії та Чуприни Дмитра. Дебют Юлії нікого не залишив байдужим...

Приємно зазначити, що фотографом була випускниця нашої школи  Олександра Горобець (Гром), а хореографом вальсу  - випускниця 2022 року Под'ячева Анна.

Також хочемо висловити подяку Левченко Лілії Олександрівни та Новак Ларисі  Вікторівні за номери, які подарував випускникам та гостям свята зразковий хореографічний ансамбль "Калейдоскоп".

                                          Щасливої дороги, наші дорослі діти!





вівторок, 4 червня 2024 р.

Акція "Голоси дітей"

4 червня учні Барабойської гімназії  вшанували  пам’ять дітей України, які загинули від рук, куль, розірваних ракет та бомб ворога. Всеукраїнська акція "Голоси дітей" започаткована з ініціативи першої леді Олени Зеленської і присвячена пам'яті маленьких українців, чиє життя забрала війна

Всі учасники акції прив’язали на дерево  дзвіночки та янголів, виготовлених власноруч,  які символізують голоси вбитих маленьких українців, запалили свічки та хвилиною мовчання вшанували пам'ять маленьких українців.

Дата вшанування була вибрана не випадково, адже щорічно саме 4 червня відзначають Міжнародний день дітей — безневинних жертв агресії, заснований Генеральною асамблеєю Організації Об’єднаних Націй 9 серпня 1982 року.

Діти України, на превеликий жаль, уже знають, що таке воєнна агресія. Щодня росія вчиняє проти населення України, зокрема і дітей, воєнні злочини, які у майбутньому будуть розслідувати як злочини проти людяності. Щодня вона несе у сім’ї українців руйнування, горе та страждання.

Наші діти на власні очі споглядають жахіття війни, її наслідки — і ці чорні тіні закарбовуються у пам’яті молодого покоління назавжди.

Тільки за офіційними даними правоохоронних органів України, на сьогодні 998 дітей отримали поранення, 389 зникли безвісти, 19 505 примусово депортовані на територію держави-агресора. Напевно, ці цифри не є остаточними і повними.

Сотні дітей в Україні були скалічені чи вбиті окупантами під час повномасштабної війни. Діти стають жертвами ракетних, артилерійських та авіаударів по Україні. 

Ми пам’ятатимемо кожну невинно вбиту дитину та обов’язково зробимо все, щоб покарати винних! Вічна їм пам’ять!