Рада вітати Вас на сторінках блогу вчителя інформатики та педагога - організатора ЗОШ І - ІІІ ступенів с. Барабой! Бажаю здоров'я, успіхів та творчого натхнення!

субота, 27 листопада 2021 р.

Година пам'яті (до Дня пам'яті жертв Голодомору)

                                 Година пам'яті "Колосок скорботи"

26.11 для учнів 7 класу відбулася година пам'яті до Дня пам'яті жерв Голодомору, на яку була запрошена Гергелєва Л. С. - керівник музею. Лариса Сергіївна розказала про "Книгу пам'яті", яка зберігається в шкільному музеї та містить спогади жителів села, які пережили Голодомор.
Діти переглянули тематичну презентацію, що містить історичні відомості про страшні події 1932 - 1933рр. та прикріпили "колоски скорботи" до карти України, символічно "нагодувавши" померлих та постраждалих від голоду.


Сьогодні ми прагнемо чесно і гласно прочитати цю трагічну смертну історію українського народу, робимо спробу визначити міру вини тодішнього керівництва країни, керівництва республіки в цілому і кожного зокрема. Цього вимагає правда історії, наш час. Лише з врахуванням минулого, в тому числі і тих драматичних подій, що дав нам 1933 рік, ми можемо йти в майбутнє.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.