Рада вітати Вас на сторінках блогу вчителя інформатики та педагога - організатора ЗОШ І - ІІІ ступенів с. Барабой! Бажаю здоров'я, успіхів та творчого натхнення!

середа, 25 вересня 2024 р.

Щоб не трапилось біди - правил дорожніх дотримуйся завжди!

                                                Бесіда "Дорожній рух та безпека"

                       

     25.09, в рамках місячника  безпеки дорожнього руху "Увага! Діти на дорозі!",  з учнями 5 - Б   класу була проведена бесіда "Дорожній рух та безпека." Діти поглибили знання свої знання про правила дорожнього руху; повторили основні правила пішоходів, велосипедистів, мотоциклістів, пасажирів; познайомилися з правилами переходу дороги за несприятливих умов. З невеличкої вікторини, можна зробити висновки, що учні володіють інформацією щодо розпізнавання дорожніх знаків, знають правила поводження на дорозі.


                                            

        

             

вівторок, 24 вересня 2024 р.

Вибори Президента - 2024

23.09  в Барабойській гімназії відбулися вибори Президента. 
Троє  учнів  подали свою кандидатуру  на цей пост та ознайомили учнівський колектив 5 - 9  класів з власною  програмою, яку вони будуть втілювати в життя на посту Президента: Дімітрієв Денис (9 - А  клас )  Ляховий Вадим (8  -  А клас ) та Дідик Анастасія (9 - А клас)

Ознайомившись з програмою кандидатів, учні 5 - 9 класів до кінця дня мали зробити свій вибір.

               За більшістю голосів перемогу отримав Дімітрієв Денис .

Вітаємо, Денисе, з новим звершенням та сподіваємось на плідну та творчу працю!

пʼятниця, 20 вересня 2024 р.

Олімпійський тиждень 2024. Челенджі.

     В рамках Олімпійського тижня були проведені челенджі 
"Планка", "Весела скакалка", "Віджимання", "Набивання м'яча"

Учні проявили неабиякі спортивні здібності та таланти.   

Так переможцями челенджу "Планка" стала Траченко Анна (6 клас) - 10, 5 хв

Переможцем челенджу "Віджимання" став Аркуша Давид (9 - Б клас) - 60 разів

Переможцем челенджу "Весела скакалка" стала Чучкіна Мілана (5 - Б клас) - 80 разів за 30 с.

Переможцем челенджу "Набивання м'яча" став Філоненко Матвій (6 клас) - 30 разів






















Олімпійський тиждень - 2024. Конкурс на кращу руханку "Я здоров'я бережу, фізкультуру я люблю!"

 В рамках Олімпійського тижня було оголошено конкурс на кращу руханку "Я здоров'я бережу, фізкультуру я люблю!".  Всі бажаючі учні  мали змогу зняти відео власної руханки, переможцю  конкурсу буде надано можливість проводити власну руханку для учнів школи при офлайн-навчанні.

                                          

Отже, переможницею стала учениця 5 - Б класу Пилипчук Дар'я. Вітаємо! 

                                         До Вашої уваги її руханка!



Олімпійський тиждень 2024. Конкурс малюнків та плакатів.

 В рамках Олімпійського тижня учні 1 - 9 класів долучилися до конкурсу малюнків та плакатів на Олімпійську тематику. 
Так, учні 6 класу на уроці "Здоров'я, безпека, добробут" під керівництвом Андрейку О. Л.  з великим ентузіазмом створили плакат до Олімпійського тижня. Вони дослідили історію Олімпійських ігор, дізналися про видатних спортсменів та їхні досягнення. Завдяки творчому підходу, плакат став яскравим і інформативним витвором, який надихає всіх на заняття спортом. Це чудова можливість для учнів показати свої знання та працю в команді!  

Підсумки конкурсу малюнків:

Серед учнів 1 - 4 класів відмічено роботи: 
Айдакової Емілії (1 клас)
Натоптаного Єгора (1 клас)
Філоненка Матвія (6 клас)
Галушки Олександра (6 клас)
Чучкінової Мілани (5 - Б клас)
Ємельянової Таїсії (8 - А клас)
Водополової Дарії (9 - Б клас)
Дьоми Василя (9 - Б клас)































Олімпійський урок в 6 та 7 класах "Вперед, до Олімпійських звершень!"

 


В рамках Олімпійського тижня для учнів 6 та 7 класів було вчителем фізкультури Третьяк Н. В. проведено Олімпійський урок "Вперед, до Олімпійських звершень!". Учні переглядали презентацію про Олімпійські здобутки українських чемпіонів 2024 року, згадали історію виникнення Олімпійських ігор та відповідали на питання "олімпійської" вікторини.

четвер, 19 вересня 2024 р.

Вакцинація - запорука здоров'я дитини

 У сучасному світі одним із найефективніших способів захисту дітей від небезпечних хвороб є вакцинація. Щеплення допомагає захистити дітей від ряду серйозних хвороб, таких як кашлюк, дифтерія, правець,   паротит,  поліомієліт тощо. 

Щеплення створює явище групового імунітету, яке допомагає захистити навіть тих, хто не може бути щепленим (наприклад, діти зі зниженою імунною системою). 
Вакцинація зменшує ризик виникнення ускладнень і смертей від інфекційних захворювань. 
Протягом тижня учні та  учениці початкової школи передивилися мультфільм "Вакцинація — запорука здоров'я дитини"  та намалювали малюнки за темою  «Вакцини – наші друзі!»




Відео лекторій: "Вакцини - справжні герої!"

 З метою ознайомлення з процесом вакцинації та хворобами, від яких роблять щеплення, учням 5 класу було запропоновано переглянути повчальне  відео. Діти дізналися, що вакцинація — введення антигенного матеріалу з метою створити імунітет до хвороби, який запобігає зараженню або послаблює його негативні наслідки, а також  ознайомилися з процесом вакцинації  та дізналися про те, які переваги дає вакцинація в боротьбі з вірусами. 

 Вакцинопрофілактика є найбільш ефективним способом запобігання інфекційним хворобам у дітей у світі. Завдяки проведенню щеплень вдалося зупинити епідемію натуральної віспи, розповсюдження поліомієліту, дифтерії та інших важких інфекційних захворювань. Інфекційні хвороби дуже небезпечні, а вакцинація потрібна для захисту організму. 


середа, 18 вересня 2024 р.

Про вакцинацію для наймолодших

            

 В рамках  Всеукраїнської кетч-ап кампанія з вакцинації   проти дифтерії, правця та кашлюку для учнів першого класу медична сестра Небога А. В. провела бесіда з елементами гри "Вакцини  - наші друзі". Діти переглянули мультиплікаційний фільм про вакцини та вакцинацію, зрозумівши найголовніше, що вакцинація - це добре, це життя без хвороб.

 


понеділок, 16 вересня 2024 р.

Дихальні вправи для зняття стресу


    В рамках програми психічного здоров’я «Ти як?» з учнями 5 класу , практичний психолог закладу освіти Голіченко О. В., практикувала дію, яку люди рідко коли усвідомлюють. Вона є вкрай важливою, бо  дозволяє неабияк впливати на наш фізичний та емоційний стан. Це наше дихання. Тож сьогодні за допомогою дихальних практик  школярі вчилися  заспокоюватися, брати під контроль тривогу та прояви стресу.

 




Як це було: