Рада вітати Вас на сторінках блогу вчителя інформатики та педагога - організатора ЗОШ І - ІІІ ступенів с. Барабой! Бажаю здоров'я, успіхів та творчого натхнення!

неділя, 22 жовтня 2023 р.

Батьківські збори в 9 класі: "Вибір життєвого шляху"

                                 Батьківські збори в 9 класі на тему:
                                  "Вибір життєвого шляху".    

                                                            «Вибір професії — найважливіше рішення, яке 
                                                              необхідно прийняти ще в підлітковому  віці». 
20 жовтня для батьків 9 - класників відбулися батьківські збори, метою яких було 

 сприяти усвідомленню батьками важливості правильного професійного вибору їхніх дітей,  забезпечити інтеграцію зусиль родини та педагогів у форму­ванні  особистого ставлення учня до різноманітних професій, дати батькам інформацію про можливі шляхи отримання  дітьми  освіти після закінчення 9-го класу.

Існує багато різноманітних спеціальностей. Кожна окремо взята професія – це великий світ. Ось чому правильний вибір професії – це складний шлях, і щоб його пройти, треба навчити дітей правильно зорієнтуватись. Бо знайти своє покликання – це моральне задоволення, це впевненість у своїх силах, у своєму щасливому майбутньому. Тому основним завданням для батьків є допомога дітям правильно обрати свій  життєвий шлях.

Класний керівник надала поради батькам щодо вибору дитиною майбутньої професії та наголосила, що  саме батьки  повинні усвідомлювати свою відповідальність за поради, які вони надають своїм дітям. Обрати професію – це означає з’ясувати  сенс  свого життя, бо майбутнє залежить саме від цього.  Діти повинні розуміти, що праця повинна приносити задоволення, вимагає наполегливості, уміння переборювати труднощі. Любов до праці пробуджує мислення, фантазію, розвиває вміння шукати нові шляхи у вирішенні будь-яких проблем.

Наш час вимагає творчості  в роботі. Коли ми пропонуємо нашій дитині: «Спробуй сам!», «Подумай!», то ми вчимо її творчо підходити до різних проблемних ситуацій, стимулюємо до творчого пошуку, мати необхідні професійні знання. 

      Вибір молодою людиною майбутньої професії має бути передусім усвідомленим і неодмінно самостійним кроком. Хотіти потрібно того, що зможеш, а могти важливо те, що потрібно іншим лю­дям. Треба правильно зорієнтувати наших дітей у виборі життєвого шляху.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.