Рада вітати Вас на сторінках блогу вчителя інформатики та педагога - організатора ЗОШ І - ІІІ ступенів с. Барабой! Бажаю здоров'я, успіхів та творчого натхнення!

пʼятниця, 26 січня 2024 р.

Чорна хроніка Голокосту

"Їм — неоплаканим і невідспіваним... 
їм — похованим без труни й молитви, 
позбавленим могили й шани — присвячується..."

                         

26 січня, напередодні Дня вшанування пам'яті жертв Голокосту, для учнів 9 класу була проведена  історична мандрівка "Чорна хроніка Голокосту"

Історію неможливо повернути назад. Але необхідно розповісти про неї всю правду. Історія нашої Батьківщини, на жаль, має  й сумні сторінки. Україна – це країна пісні й краси, але  в роки Голокосту – це країна смерті. Смерті безвинних…
Хроніка Голокосту – це біль і жах українського народу.
Голокост – трагедія, злочин проти людства, який тривалий час був закритим. Трагедія українських євреїв була не просто частиною Катастрофи у роки світової війни. Вона стала тією сходинкою, переступивши яку нацисти вирішили остаточно знищити всіх євреїв Європи.
В Україні  єврейський геноцид носив особливо жорстоку форму.
Загальна кількість загиблих українських євреїв можна оцінити  приблизно в 2  млн. чол. У цілому Україна втратила близько 70% довоєнного єврейського населення.

Керівник кімнати мистецтв Гергелєва Л. С. розповіла про наших односельців, які також пройшли концтабори та зазнавали тортури німців. 

Переглянувши історичні кадри, учні вшанували невинно загиблих людей хвилиною мовчання.

 




















Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.