Рада вітати Вас на сторінках блогу вчителя інформатики та педагога - організатора ЗОШ І - ІІІ ступенів с. Барабой! Бажаю здоров'я, успіхів та творчого натхнення!

вівторок, 11 лютого 2020 р.

День безпечного інтернету - 2020

"Будь в Інтернеті обережний дуже,
а то в халепу ти потрапиш, друже!"

 11 лютого у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”, тому в нашій школі також пройшов ряд заходів щодо відзначення цієї події.
 Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді та усвідомлення загроз, які їх можуть спіткати у всесвітній мережі.
У фойє школи було оформлено інформаційний стенд, де учні могли дізнатися про історію виникнення цього Дня, перечитати ще раз правила безпеки в Інтернеті; батьки - ознайомитися з порадами, а ерудитам було надано можливість розгати кросворди та розшифрувати QR - кодовані завдання.

 Протягом дня учні школи приймали участь у різноманітних заходах: учні 2 - 6 класу малювали тематичні малюнки, дивилися повчальні відеоролики; 

для учнів 3 класу був проведений тренінг "Безпечний інтернет", де діти мали змогу спілкуватися один з одним під "Ніками", писати листи "наосліп", а також, об'єднавшись в 3 групи, перевіряли свої знання щодо правил безпеки в Інтернеті. Наприкінці тренінгу  учні здобуті знання спакували у "Валізу", щоб не загубити та розказати друзям.


Для учнів 5 - 6 класів був проведений захід з елементами рольової гри "Позитивні та негативні сторони Інтернету". 

Діти переглянули повчальне відео про дівчинку Скріпочку та аналізували його, вказуючи на помилки, яких допустила дівчинка в мережі, повторили правила етикету, які слід знати та використовувати під час користування інтернетом, а також пройшли самодіагностику "Рівень інтернет - залежності".
Також впродовж дня учні школи мали можливість пройти анкетування, яке проводили активісти самоврядування Под'ячева Анна та Фаніна Дарія, щодо виявлення залежності від комп'ютерних ігор та інтернет - залежності. Зробивши аналіз результатів - дівчата дійшли висновку, що 60% опитуваних учнів є "Інтернет - залежними", а 40% - залежні від ігор - тож працювати є над чим!!!

Звичайно, в час панування та розвитку  ІТ, за один день всіх проблем, пов'язаних з безпекою в інтернеті не вирішить, але  діти зрозуміли, що   для створення найбільш позитивного і кращого інтернету - треба діяти разом!!!

































































1 коментар:

  1. If you're looking to lose weight then you have to start using this totally brand new personalized keto diet.

    To produce this keto diet, certified nutritionists, personal trainers, and top chefs have united to develop keto meal plans that are efficient, suitable, economically-efficient, and delicious.

    From their grand opening in early 2019, hundreds of clients have already completely transformed their figure and health with the benefits a professional keto diet can offer.

    Speaking of benefits: clicking this link, you'll discover 8 scientifically-confirmed ones given by the keto diet.

    ВідповістиВидалити

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.