Рада вітати Вас на сторінках блогу вчителя інформатики та педагога - організатора ЗОШ І - ІІІ ступенів с. Барабой! Бажаю здоров'я, успіхів та творчого натхнення!

понеділок, 6 грудня 2021 р.

Захід до Дня інвалідів

                                Виховний захід до Дня інвалідів "Квітка добра" 

Криниця без джерела – це не криниця,
    І колос – це не колос без зерна
    Без доброти душа – то є безкрила птиця,
    Не заспіває жайвором вона

                                
3 грудня – Міжнародний день інвалідів.   За офіційними даними, близько 10% населення світу, або 650 млн людей є інвалідами.

   У 1992 році, в кінці «Десятиріччя інвалідів Організації Об'єднаних Націй» (1983-1992 роки) Генеральна Асамблея проголосила 3 грудня «Міжнародним днем інвалідів».
Це десятиліття було періодом підвищення інформованості і вживання заходів в цілях покращення становища інвалідів і забезпечення для них рівних можливостей.
Мета, заради якої був проголошений цей день, - повне і рівне дотримання прав людини і участь інвалідів в житті суспільства. Ці цілі були зазначені у Всесвітній програмі дій відносно інвалідів, прийнятій Генеральною Асамблеєю в 1982 році.
   За останні десятиріччя в Україні особливо гострою стає проблема дитячої інвалідності. Саме з метою ознайомити  учнів 7 класу з особливими дітьми, які досягли успіхів, не дивлячись на свої фізичні вади, на виховну годину була запрошена Махиненко Катерина Петрівна - психолог, почесний член  ГО "Філадельфія" (фонду підтримки дітей з особливими  потребами)

Якщо дитина хвора - це біда!
Безсилі ми буваємо, шкода!
Є шанс сьогодні, об'єднавши сили,
Когось з дітей поставити на крила.

Учні переглянули відеокліп "Живи" про дітей інвалідів, ознайомилися з нашою землячкою, гордість Білгород  -Дністровського району,  Магдаленою Паскар, яка, не дивлячись на перебування в інвалідному візку, в 2018 році перемогла на проекті "Голос країни". Дівчина вивчає мовия, пише вірші, багато читає, грає на фортеніані, гітарі, акулелі.
Діти співчували та плакали, переглядаючи ці відео.

  Катерина Петрівна ознайомила учнів, яким же чином держава турбується про людей з обмеженими можливостями?
 -  В Україні на сьогодні діють закони «Про основи соціальної захищеності інвалідів», «Про реабілітацію інвалідів України», відповідні укази Президента та постанови Кабінету міністрів, Національна програма професійної реабілітації та зайнятості осіб з обмеженими фізичними можливостями. Постановою Кабіну в 2007 році затверджене «Положення про індивідуальну програму реабілітації інваліда».
    Наша держава взяла на себе і виконує конкретні зобов’язання щодо матеріального забезпечення інвалідів, створення для них необхідних правових, соціально-побутових умов життя, надала ряд пільг, конституційно гарантувала рівні з іншими громадянами можливості для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства.
 
Можна від сонця високого сховатися під парасолькою.
Від холоду – біля багаття або в теплій хаті.
Від галасу людського – в полі, де руно буяє молоде.
І лиш від жорстокості, від душевного болю не сховаєшся ніде.
Доброта і чуйність, співпереживання і щиросердечність, уміння розділити чужий біль, вчасно, підтримати у важку хвилину, розрадити в горі та біді - це в характері нашого народу.
     Милосердя й доброта - як два крила, на яких тримається людство., тому учні створили Квітку доброти, написавши на пелюстках, що саме вони б зробили для людей з особливими потребами.
 

Добра людина не та, яка робить добро, а та, яка не робить зла


















Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.