Рада вітати Вас на сторінках блогу вчителя інформатики та педагога - організатора ЗОШ І - ІІІ ступенів с. Барабой! Бажаю здоров'я, успіхів та творчого натхнення!

понеділок, 13 листопада 2023 р.

Поспішай робити добро! (до Дня доброти)

                                                              "Раз добром нагріте серце вік не прохолоне"

                                                                                          Т. Шевченко


Всесвітній день доброти святкують 13 листопада. Саме цього дня 1998 року на Першій конференції Всесвітнього руху доброти в Токіо було засновано нове свято. Цілі і завдання організації – надихати людей на добрі вчинки і сприяти поліпшенню життя у світі за допомогою добрих вчинків.


Творити добрі справи – неймовірно просто, добро не вимірюється грошима, часом – не вимагає багато часу і сил, головне – почати. Навіть просто добра усмішка незнайомій людині – вже здатна творити чудеса, в тому числі й для самої людини, хто це добро робить. Адже крім того, що добрі справи підвищують всім настрій, вони ще й як не можна краще впливають на самопочуття, підвищують життєвий тонус.


Учні 9 класу приєдналися  до цього доброго, чудового свята - наосліп обрали собі добру справу, яку потрібно виконати сьогодні. Також бажаючі  учні - записали список добрих справ, які вони в силах виконувати щоденно. 

Були складені Правила доброти, які можна виконувати щоденно: посміхніться прохожому, обійміть батьків або друга, зробіть комплімент, подаруйте квіти сусідці чи незнайомці, зателефонуйте друзям і скажіть їм, які вони чудові, переведіть бабусю через дорогу, змайструйте і повісьте на вулиці годівницю для птахів, нагодуйте бездомне кошеня чи цуценя...

І, звичайно ж, бажано творити добро щодня, а не лише у Всесвітній день доброти.












Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.