Рада вітати Вас на сторінках блогу вчителя інформатики та педагога - організатора ЗОШ І - ІІІ ступенів с. Барабой! Бажаю здоров'я, успіхів та творчого натхнення!

четвер, 30 листопада 2023 р.

Сповіщений - значить озброєний! (до Міжнародного дня захисту інформації)

                                                                                   

                            Володієш інформацією - навчись її захищати!

    30 листопада  відзначають Міжнародний день захисту інформації. І всім відомий вислів "Володієш інформацією - володієш світом" саме сьогодні можна трохи змінити.  Проблема захисту інформації зараз вийшла на перше місце серед всіх завдань, пов’язаних з впровадженням інформаційних технологій. 


    Саме тому, під час уроку інформатики, учні 5 класу дізналися про історію цього свята. А саме, що цей  день відзначається 30.11, починаючи з 1988 року. Цей рік не випадково став родоначальником свята, саме в цей рік була зафіксована перша масова епідемія хробака, що одержав назву за ім’ям свого творця – Морріса. Саме тоді фахівці задумалися про необхідність комплексного підходу до забезпечення інформаційної безпеки. Таким чином Асоціація хотіла нагадати всім про необхідність захисту комп’ютерної інформації та звернути увагу виробників і користувачів устаткування і програмних засобів на проблему безпеки. 

Учні на  віртуальній дошці Padlet розмістили правила безпеки в Інтернеті та оцінили корисність сьогоднішньої інформації  - зеленим кольором, що у формувальному оцінюванні означає "Чудово! Зрозуміло! Інформація корисна!"




                        Висновок:
Пам’ятайте, що ваша безпека в інтернеті залежить тільки від вас. Не забувайте оновлювати антивірусні програми, використовувати міжмережеві екрани (Firewall) і складні паролі, які в жодному разі не розголошуйте. Особливо будьте пильними при роботі на комп’ютерах загального користування.

                                           

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.