Рада вітати Вас на сторінках блогу вчителя інформатики та педагога - організатора ЗОШ І - ІІІ ступенів с. Барабой! Бажаю здоров'я, успіхів та творчого натхнення!

четвер, 16 листопада 2023 р.

День толерантності.

                  "Толерантність – шлях до миру"

Продовжуємо кольоровий тиждень  толерантності, не дивлячись ні нащо... Сьогодні - день толерантності і ми  -  в білому - говоримо про толерантність", адже білий колір -  означає благородство, чесність, відкритість.

                             Трохи історії

 Міжнародний день толера́нтності — свято, яке відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етносу або кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.

Як заявлено в Декларації принципів толерантності (від лат. tolerantia — терпіння), «терпимість – це те, що робить можливим досягнення миру та веде від культури війни до культури миру».




                                           Як стати толерантним?

Зрозуміти: якщо хтось відрізняється від вас, це не означає, що він гірший від вас.
Навчитися сприймати людей такими, якими вони є, без намагань змінити їх.
Цінувати неповторну особистість кожного.
Поважати почуття, думки й переконання кожного, якщо навіть вони не збігаються з вашими.
Перегляд не простого мультфільму – знятого французьким автором і батьком дитини з аутизмом дозволить нам наблизитись до розуміння, як не просто бути іншим.
Перегляд відео
 https://www.youtube.com/watch?v=yGl4uAtVNl0&t=307s
Робимо висновки:
   Для того, щоб бути толерантною людиною потрібно самореалізовуватись, самовдосконалюватись, виховувати в собі ті якості, що будуть наповнювати наше буття тільки позитивними емоціями і кожною щасливою хвилинкою нашого життя. Бо тільки таким чином можна досягти єдності і взаєморозуміння, зберігаючи при цьому самобутність і унікальність. Спілкуймось толерантно, нехай кожен з нас пробудить в собі людські почуття щирості і доброти!


 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.