Рада вітати Вас на сторінках блогу вчителя інформатики та педагога - організатора ЗОШ І - ІІІ ступенів с. Барабой! Бажаю здоров'я, успіхів та творчого натхнення!

вівторок, 25 квітня 2023 р.

Година - спомин до дня Чорнобильської трагедії

             Година - спомин 
"Гірчить Чорнобиль крізь роки..."

26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції стався вибух, який спричинив соціально-екологічну катастрофу глобальних масштабів..
 Напередодні страшної дати,  25 квітня,   учні 8 класу поринули у ті часи, переглянувши тематичну презентацію: побачили обличчя  мужніх пожежників, які першими потрапили в "пекло атому"; розглянули можливі причини аварії; ознайомилися з фактами, які свідчили, що катастрофа була прихована  радянським урядом; обговорили наслідки трагедії. 







 

Аварія на Чорнобильській АЕС торкнулася життя кількох поколінь і завдала непоправних втрат. Катастрофа позбавила домівок тисячі людей. Проте найголовніше – трагедія забрала та покалічила людські невинні життя.
Щоб пересвідчитися, що   учні дійсно усвідомлюють значення  "Чорнобильської трагедії" -  була запропонована онлайн - вікторина "Факти про Чорнобильську трагедію". Результат 10 із 10 довів, що  8 - класники  розуміють масштаби катастрофи, знають історичні відомості, орієнтуються в географії України та пам’ятають про жертви, які довелося понести внаслідок аварії на ЧАЕС. 
Треба  зробити все можливе, щоб історія ніколи не повторилася знову.
















Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.