Рада вітати Вас на сторінках блогу вчителя інформатики та педагога - організатора ЗОШ І - ІІІ ступенів с. Барабой! Бажаю здоров'я, успіхів та творчого натхнення!

середа, 6 березня 2024 р.

Про кібербулінг із Анною Трінчер і NK


                

Сучаcне покоління підлітків багато часу приділяє соціальним мережам. В інтернеті підлітки не тільки самовиражаються та переглядають цікавий контент, а й реалізують свою головну компетенцію — спілкування. Віртуальний світ, як і реальний, несе низку ризиків для підлітків. Чи не найнебезпечнішим є кібербулінг.

Саме про кібербулінг, тобто цькування онлайн за допомогою ґаджетів, йшла мова з учнями 9 класу під час виховної години. Діти переглянули освітній серіал "Підліткам про кібербулінг" створений Міністерством цифрової трансформації України за підтримки ЮНІСЕФ в Україні.

  

Про причини та потенційні наслідки кібербулінгу, а також про відмінності від булінгу «реального» розповідали їм   Анна Трінчер і NK (Настя Каменських).  Учні записали телефони гарячої лінії для підтримки та отримали посилання на продовження освітнього серіалу. Наприкінці перевірили свої знання за допомогою гри "Антибулінгове лото".



















Гарячі лінії для підтримки:
Національна гаряча лінія ГО «Ла Страда»: 0 800 500 333, 116 111
Національна гаряча лінія із запобігання домашньому насильству: 116-123; 116-111; 0 800 600 225
Національна гаряча лінія НГО «Магнолія» для вчителів і батьків 116-000
Дізнавайтеся також:
Кібербулінг – що це та як це зупинити? https://www.unicef.org/ukraine/cyberb...
Що таке булінг? https://www.stopbullying.com.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.