Рада вітати Вас на сторінках блогу вчителя інформатики та педагога - організатора ЗОШ І - ІІІ ступенів с. Барабой! Бажаю здоров'я, успіхів та творчого натхнення!

четвер, 25 квітня 2024 р.

Чорнобиль... Трагедія... Пам'ять

                                 
До Дня Чорнобильської трагедії для учнів 9 класу була проведена година - спомин "Чорнобиль... Трагедія..Пам'ять...". Учні переглянули кадри хроніки тих днів, усвідомлюючи, що слово "Чорнобиль" -  це стало символом горя і страждання, покинутих домівок.
Минуло 38 років від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія – техногенно-екологічна катастрофа, спричинена вибухом реактора четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, яка нанесла непоправної шкоди довкіллю та здоров’ю людей. Якби не подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й всього світу. 
Низький уклін всім хто боровся зі страшною бідою: пожежникам, експлуатаційному персоналу ЧАЕС, військовослужбовцям, будівельників, ученим, медикам, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.   Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу. 

Нехай чорнобильські дзвони озвуться в наших душах жалем, милосердям та співчуттям. Будемо пам’ятати Чорнобиль, зробимо все для того, щоб на долю людства більше не випало таких жахливих катастроф.

















Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.