Рада вітати Вас на сторінках блогу вчителя інформатики та педагога - організатора ЗОШ І - ІІІ ступенів с. Барабой! Бажаю здоров'я, успіхів та творчого натхнення!

субота, 18 травня 2024 р.

Безпека руху - безпека життя!

 


З метою профілактики дорожно -  транспортного травматизму за участю дітей та усвідомлення ними необхідності вироблення навиків дотримання правил поведінки на дорозі, Міністерство освіти  і науки України рекомендує у закладах загальної середньої освіти провести заходи, що спрямовані на запобігання дитячого дорожньо-транспортного травматизму. Тому 17 травня з учнями 9 класу була проведена бесіда з елементами тренінгу "Безпека руху - безпека життя". Учні  розшили свої  знання  про правила поведінки пішоходів і водіїв в умовах вулиці, закріпили уяву про роль світлофора,  розпізнавали дорожні знаки. 

А головне - усвідомили, що  безпека на дорозі спільна відповідальність усіх учасників дорожнього руху. На чому би ми не пересувалися: пішки, на автобусі чи автомобілі, велосипеді чи самокаті ми маємо поважати інших і дбати про власну безпеку.













 Онлайн-урок з безпеки дорожнього руху (частина І). URL: https://www.youtube.com/watch?v=U2BKjzjmSg8 (дата звернення 10.05.2023).

• Онлайн-урок з безпеки дорожнього руху (частина ІІ). URL: https://www.youtube.com/watch?v=pI2ckc9jT7M (дата звернення 10.05.2023).

• Безпечна дорога. URL: https://www.youtube.com/watch?v=z0-CpSLMc-I

(дата звернення 10.05.2023).

• Безпека велосипедиста. URL: http://surl.li/sckz (дата звернення 10.05.2023).

• Відеоматеріали всеукраїнського уроку з безпеки дорожнього руху. Небезпечна гра (2020 рік). URL: http://surl.li/drnih (дата звернення 10.05.2023).

• Правила поведінки на вулицях і дорогах (відеоматеріали). URL: http://surl.li/gxrmn (дата звернення 10.05.2023).

• Правила безпечної поведінки на залізниці (відеоматеріали). URL: http://surl.li/gxrnb (дата звернення 10.05.2023).

• Правила використання (носіння) світлоповертальних елементів (відеоматеріали). URL: http://surl.li/gxrnk (дата звернення 10.05.2023).

• Надання домедичної допомоги постраждалим (відеоматеріали). URL: http://surl.li/gxrnu (дата звернення 10.05.2023).

Окрім того, Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти рекомендує провести бесіди з батьками учнів, зокрема акцентувати їхню увагу на захисті життя та здоров’я дітей під час дорожнього руху, засвоєння ними норм безпечної поведінки, а також провести цикл заходів із відпрацювання практичних навиків поведінки у разі надзвичайних ситуацій, виявлення мінно-вибухових предметів тощо.

З матеріалами щодо проведення «Тижня безпеки дорожнього руху» можна ознайомитися на сайті Міністерства освіти і науки України за покликанням: http://surl.li/gxrcz.

Тож, бережіть своє життя та здоров’я, неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху, не забувайте про власну безпеку та безпеку інших учасників дорожнього руху! Наше життя та здоров’я – це наша відповідальність!

 

Додатково див. Тиждень безпеки дорожнього руху “Безпека на дорогах в умовах воєнного стану”: матеріали у вільному доступі (1-11 класи)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.